NURJAPUOLI MUSTAMAALAUKSEN KOHTEENA

TIEDOTE 18.9.2017

Taidetoimintaa laitoksissa järjestävä ja taiteen paremman saavutettavuuden puolesta toimiva imatralainen Nurjapuoli ry on joutunut kuluvan vuoden aikana erittäin ikävän mustamaalauksen kohteeksi.

Yhdistyksen toiminnasta ja sen taideohjaajista on levitetty huhuja ja väärää tietoa vahingoittamistarkoituksessa. Ohjaajiemme ammattitaito, luotettavuus ja toimintaamme ohjaavien arvojen olemassaolo on kyseenalaistettu rankasti ja on myös esitetty kovia väitteitä siitä, että yhdistyksemme vankilataidetoimintaan on liittynyt huumeiden välitystä.

Me Nurjapuoli ry:ssä ymmärrämme erittäin hyvin sen, että toimintamme vankilassa saattaa herättää ihmisissä suuriakin tunteita eivätkä kaikki näe työtämme samalla tavalla tärkeänä ja arvokkaana kuin me itse teemme. Meistä saa olla montaa mieltä, eikä meistä tarvitse tykätä. Mutta valheiden levittäminen on asia, johon emme voi suhtautua kevytmielisesti, koska toimintaympäristömme huomioon ottaen se voi luoda yhdistyksemme työntekijöille erittäin vakavan turvallisuusriskin. Olemme selvittäneet tätä tapausta yhdessä paikallisten viranomaisten sekä yhteistyökumppanimme Rikosseuraamuslaitoksen kanssa. Harkitsemme esiin tulleiden asioiden valossa syytteen nostamista kunnianloukkauksesta.

Tapahtuneen johdosta olemme mm. muuttaneet uusiin toimitiloihin. Perättömien väitteiden kumoamiseksi yhdistyksemme tavarat tarkastettiin muuton yhteydessä viranomaisten ja huumekoiran toimesta ja saimme odotetusti täysin puhtaat paperit.

Haluamme korostaa sitä, että suurin osa kohtaamistamme ihmisistä on suhtautunut toimintaamme erittäin positiivisesti. Kiitämme lämpimästi teitä kaikkia saamastamme tuesta ja haluamme erityisesti kiittää Rikosseuraamuslaitoksen Itä-Pohjoisen alueen turvallisuuspäällikköä tuesta ja toimenpiteistä tilanteen korjaamiseksi.

Toimintamme pyörii edelleen täysin normaalisti ja pienistä kolhuista huolimatta jatkamme sitkeästi työtämme arvojemme mukaisesti, joista keskeisin on ihmisen kohtaaminen ihmisenä.

Lämpöä, rakkautta ja hyvää syksyä toivottaen,

Minna Mänttäri (puheenjohtaja) ja Sara-Elina Rapo (sihteeri)
Nurjapuoli ry