VANKILATAIDETOIMINTA

 

Kilpailutuksen tuloksena Nurjapuoli vastaa valtakunnallisesti vankiloiden kuvataidetoiminnan järjestämisestä ajalla 2017-2020. Hankkeen asiakas on Rikosseuraamuslaitos. Yhdistyksen kautta vankiloiden kuvataidetoiminta työllistää tällä hetkellä neljä ammattitaiteilijaa.

Vuonna 2019 tähän mennessä toimintaa on järjestetty Laukaan sekä Mikkelin vankiloissa.

Vuonna 2018 taidetoimintaa järjestettiin Turun, Huittisen, Köyliön, Pyhäselän, Juuan, Pelson, Kestilän sekä Vantaan vankiloissa.

Vuonna 2017 taidetoimintaa järjestettiin Sulkavan, Mikkelin, Naarajärven, Laukaan, Helsingin, Pyhäselän ja Käyrän vankiloissa.

 

TAUSTAA
Yhdistyksen perustajajäsen Sara-Elina Rapo sai aikoinaan kipinän vankilatyöhön työskenneltyään opettajana nyt jo lakkautetussa Konnunsuon vankilassa. Kuvataiteilijan opinnäytetyönään hän toteutti yhteisötaideprojektin Sulkavan vankilassa ja sen jälkeen vuoden mittaisen taidepajaprojektin neljässä Itä-Suomen alueen vankilassa Suomen kulttuurirahaston tuella. Rapo on ammatiltaan kuvataiteilija ja kulttuurituottaja.

Kuvataiteilija ja kulttuurituottaja Minna Mänttäri tuli mukaan 2015 Rapon vankilataideprojektin assistentiksi ja on toiminut yhtenä vankiloiden kuvataidetoiminnan ohjaajista.

Vuonna 2019 vankilataidetoiminnan vastaavana ohjaajana toimii kuvataiteilija Karoliina Huuskonen ja taidetoiminnan ohjaajina viisi kuvataiteen ammattilaista.